Bed & Breakfast de Rotonde Noordwijkerhout

De leukste slaapplek in het hart van de bollenstreek

Wandelgebied Nieuw leeuwenhorst

Aan de overkant van onze B&B bevindt zich het bos van Nieuw Leeuwenhorst (38 ha.) gelegen op de strandwal tussen Noordwijk en Noordwijkerhout, bestaat voornamelijk uit landgoedbos met parkbos, lanen en voormalig eikenhakhout.

Keukenhof

Keukenhof, het leukste en fleurigste dagje uit! Dit voorjaar staan meer dan 7 miljoen bloembollen in bloei met wel 800 verschillende soorten tulpen. Een unieke en onvergetelijke belevenis.

Naast de ruim 32ha aan bloemen kunt u genieten van spectaculaire bloemenshows, verrassende inspiratietuinen, unieke kunstwerken en geweldige evenementen.

In 2023 is Keukenhof geopend van 23 maart tot en met 14 mei.

Fiets Knooppunt 74


Onze B&B is gelegen aan het fietsknooppunt 74. Deze fietsroute neemt je mee door het molenrijke plassengebied bij Leiden. Onderweg maak je kennis met de Romeinse geschiedenis van de streek. Je fietst door de duingebieden bij Katwijk en Noordwijk en langs de (in het voorjaar) kleurrijke bollenvelden.

Museum de zwarte tulp


Het museum vertelt over 500 jaar geschiedenis van de bollen streek, de werkzaamheden op het land 100 jaar geleden en nu, en de wetenschap achter het ontwikkelen van nieuwe tulpensoorten.

Landgoed Tespelduyn


Landgoed & Golfbaan Tespelduyn in Noordwijkerhout is uniek en rustig gelegen in De Bollenstreek. De uitdagende en uitstekend onderhouden openbare 9 holes golfbaan (par 32) met een unieke afslag vanaf de 23 meter hoge Terp, biedt de golfers een schitterend uitzicht over de wijde omgeving. De oorspronkelijke familieboerderij is reeds jaren een gastvrije en aangename plek om in warme sfeer te verpozen.

restaurant Het Wapen


Beleef restaurant het Wapen van Noordwijkerhout. Sinds 1869 een begrip in de Bollenstreek.

Hier kunt u terecht voor een intiem diner of gezellig tafelen met vrienden en familie.

Het wapen staat voor kwaliteit en creativiteit. De keuken is 7 dagen per week geopend. U ben dus altijd van harte welkom bij het wapen om te komen genieten van pure gastvrijheid!

Ontdek de Bollenstreek


Ontdek zelf de schitterende tulpenvelden, duinen en de kust!

Het hele jaar door valt er van alles te beleven in de verschillende gemeentes van de Bollenstreek.

De evenementen agenda vindt je hier.

Het strand


Noordwijk heeft De Blauwe Vlag. Het internationaal kwaliteitslabel dat jaarlijks wordt toegekend aan badplaatsen die zich inzetten voor een schone, milieuvriendelijke én veilige zwemomgeving. De Blauwe Vlag betekent dat er is gekeken naar onder andere de zwemwaterkwaliteit, de sanitaire voorzieningen, de voorzieningen voor mindervaliden en de kwaliteit van het strand.

Space expo


Van alles over ruimtevaart is te zien en te beleven bij Space Expo in Noordwijk. Spacy en interactief...

Je wordt meegenomen op een reis langs verre planeten en prachtige Melkwegstelsels. In de tentoonstelling maak je op leuke wijze kennis met ruimtevaart in al haar facetten. Naast de rijke historie toont Space Expo ook de toepassingen én de techniek achter de ruimtevaart.

Space Expo is het officiële bezoekerscentrum van ESTEC, de Nederlandse vestiging van ESA, the European Space Agency.